Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 535 kcal
Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl
Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken.
Kook de aardappelen in weinig water in 7 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
Maak de paprika's en de prei schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen.
Bak de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes erin. Schep het groentemengsel erop en strooi er wat chilipoeder over.
Klop de eieren los en schenk dit over de aardappelen.
Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
Serveer de omelet in punten.
- Hoeveelheid per portie
- Calorieën 530
- % Dagelijkse waarde *
- Totaal vet 20g31%
- Verzadigd vet 5g25%
- Kalium 0.4mg1%
- Totaal koolhydraat 59g20%
- Voedingsvezels 10g40%
- Suikers 5g
- Eiwit 23g46%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken.
Kook de aardappelen in weinig water in 7 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
Maak de paprika's en de prei schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen.
Bak de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes erin. Schep het groentemengsel erop en strooi er wat chilipoeder over.
Klop de eieren los en schenk dit over de aardappelen.
Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
Serveer de omelet in punten.