Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 500 g vastkokende aardappelen
 150 g diepvries doperwtjes
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 dunne prei
 2 eetlepel olie
 chilipoeder
 4 eieren
1

Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken.
Kook de aardappelen in weinig water in 7 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
Maak de paprika's en de prei schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen.
Bak de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes erin. Schep het groentemengsel erop en strooi er wat chilipoeder over.
Klop de eieren los en schenk dit over de aardappelen.
Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
Serveer de omelet in punten.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën530
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 20g26%
Verzadigd vet 5g25%
Totaal koolhydraat 59g22%
Voedingsvezels 10g36%
Total Sugars 5g
Eiwit 23g

Kalium 0.4mg1%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Ingrediënten

 500 g vastkokende aardappelen
 150 g diepvries doperwtjes
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 dunne prei
 2 eetlepel olie
 chilipoeder
 4 eieren

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken.
Kook de aardappelen in weinig water in 7 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
Maak de paprika's en de prei schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen.
Bak de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes erin. Schep het groentemengsel erop en strooi er wat chilipoeder over.
Klop de eieren los en schenk dit over de aardappelen.
Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
Serveer de omelet in punten.

Notes

Aardappelomelet met doperwtjes en paprika

laat een reactie achter