Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 500 g aardappelen (vastkokende)
 150 g diepvries doperwtjes
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 dunne prei
 2 eetlepel olie
 4 eieren
 chilipoeder
1

Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken.
Kook de aardappelen in weinig water in 7 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
Maak de paprika's en de prei schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen.
Bak de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes erin. Schep het groentemengsel erop en strooi er wat chilipoeder over.
Klop de eieren los en schenk dit over de aardappelen.
Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
Serveer de omelet in punten.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 500 g aardappelen (vastkokende)
 150 g diepvries doperwtjes
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 dunne prei
 2 eetlepel olie
 4 eieren
 chilipoeder

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken.
Kook de aardappelen in weinig water in 7 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
Maak de paprika's en de prei schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen.
Bak de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes erin. Schep het groentemengsel erop en strooi er wat chilipoeder over.
Klop de eieren los en schenk dit over de aardappelen.
Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
Serveer de omelet in punten.

Notes

Aardappelomelet met doperwtjes en paprika

laat een reactie achter