Dit recept komt van voedingscentrum.nl
6 aardappelen
400 g sperciebonen
mespunt thijm
1 teentje knoflook
2 tomaten
2 plakjes ontbijtspek
1 eetlepel olijfolie
2 takjes peterselie
2 dunne bieflapjes
peper
2 eetlepel vloeibare margarine
1
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm in 10 minuten net gaar.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Knip of snijd het ontbijtspek in reepjes.
- Bak de knoflook en de reepjes spek in de olie zacht.
- Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Bestrooi de bieflapjes met peper en bak ze in de hete margarine in 4 minuten bruin.
- Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel los.
- Giet de sperziebonen af en meng het tomatenmengsel erdoor. Strooi de peterselie erover.
- Serveer het vlees met de jus en de aardappelen erbij.
Ingrediënten
6 aardappelen
400 g sperciebonen
mespunt thijm
1 teentje knoflook
2 tomaten
2 plakjes ontbijtspek
1 eetlepel olijfolie
2 takjes peterselie
2 dunne bieflapjes
peper
2 eetlepel vloeibare margarine
Aanwijzingen
1
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm in 10 minuten net gaar.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Knip of snijd het ontbijtspek in reepjes.
- Bak de knoflook en de reepjes spek in de olie zacht.
- Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Bestrooi de bieflapjes met peper en bak ze in de hete margarine in 4 minuten bruin.
- Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel los.
- Giet de sperziebonen af en meng het tomatenmengsel erdoor. Strooi de peterselie erover.
- Serveer het vlees met de jus en de aardappelen erbij.