Dit recept komt van voedingscentrum.nl

Opbrengsten1 portie
 6 aardappelen
 400 g sperciebonen
 mespunt thijm
 1 teentje knoflook
 2 tomaten
 2 plakjes ontbijtspek
 1 eetlepel olijfolie
 2 takjes peterselie
 2 dunne bieflapjes
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
1
  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm in 10 minuten net gaar.
  3. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  4. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Knip of snijd het ontbijtspek in reepjes.
  6. Bak de knoflook en de reepjes spek in de olie zacht.
  7. Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
  8. Was de peterselie en knip het klein.
  9. Bestrooi de bieflapjes met peper en bak ze in de hete margarine in 4 minuten bruin.
  10. Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel los.
  11. Giet de sperziebonen af en meng het tomatenmengsel erdoor. Strooi de peterselie erover.
  12. Serveer het vlees met de jus en de aardappelen erbij.

Ingrediënten

 6 aardappelen
 400 g sperciebonen
 mespunt thijm
 1 teentje knoflook
 2 tomaten
 2 plakjes ontbijtspek
 1 eetlepel olijfolie
 2 takjes peterselie
 2 dunne bieflapjes
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine

Aanwijzingen

1
  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm in 10 minuten net gaar.
  3. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  4. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Knip of snijd het ontbijtspek in reepjes.
  6. Bak de knoflook en de reepjes spek in de olie zacht.
  7. Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
  8. Was de peterselie en knip het klein.
  9. Bestrooi de bieflapjes met peper en bak ze in de hete margarine in 4 minuten bruin.
  10. Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel los.
  11. Giet de sperziebonen af en meng het tomatenmengsel erdoor. Strooi de peterselie erover.
  12. Serveer het vlees met de jus en de aardappelen erbij.

Notes

Andalusische sperziebonen