Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 6 aardappelen
 2 ribkarbonades
 peper
 3 eetlepel vloeibare margarine
 1 (oude) bruine of volkoren boterham
 6 sprieten bieslook
 1 theelepel oregano
 1 teentje knoflook
 1 struikje andijvie
 1 bosje radijs
 1 eetlepel olijfolie
 azijn
1

Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in 2 eetlepels hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
Snijd het brood in blokjes.
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend lichtbruin.
Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er bovenuit. Laat de croutons afkoelen.
Maak de andijvie en de radijs schoon. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper.
Meng de dressing door de groente en strooi de croutons erover.
Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
Serveer de andijviesalade met de karbonades, aardappelen en de jus.

Ingrediënten

 6 aardappelen
 2 ribkarbonades
 peper
 3 eetlepel vloeibare margarine
 1 (oude) bruine of volkoren boterham
 6 sprieten bieslook
 1 theelepel oregano
 1 teentje knoflook
 1 struikje andijvie
 1 bosje radijs
 1 eetlepel olijfolie
 azijn

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in 2 eetlepels hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
Snijd het brood in blokjes.
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend lichtbruin.
Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er bovenuit. Laat de croutons afkoelen.
Maak de andijvie en de radijs schoon. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper.
Meng de dressing door de groente en strooi de croutons erover.
Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
Serveer de andijviesalade met de karbonades, aardappelen en de jus.

Notes

Andijviesalade met kruidencroutons

laat een reactie achter