Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 500 g aardappelen
 5 sjalotten
 400 g sperziebonen
 2 eetlepel vloeibare margarine
 tijm
 200 g biefstuk
1

Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen.
Maak de sperziebonen schoon.
Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de sjalotten in 10 minuten glazig.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Voeg een beetje water aan de sjalotten toe en breng dit aan de kook. Maak de saus op smaak met peper en wat tijm.
Bestrooi de biefstuk met peper. Bak de biefstuk in de rest van de margarine lichtbruin.
Schenk de saus over het vlees en geef de sperziebonen en aardappelen erbij.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 500 g aardappelen
 5 sjalotten
 400 g sperziebonen
 2 eetlepel vloeibare margarine
 tijm
 200 g biefstuk

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen.
Maak de sperziebonen schoon.
Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de sjalotten in 10 minuten glazig.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Voeg een beetje water aan de sjalotten toe en breng dit aan de kook. Maak de saus op smaak met peper en wat tijm.
Bestrooi de biefstuk met peper. Bak de biefstuk in de rest van de margarine lichtbruin.
Schenk de saus over het vlees en geef de sperziebonen en aardappelen erbij.

Notes

Biefstuk met sjalotjes