Iedereen zal smullen van deze ovenschotel met bloemkool.

2 personen - meer dan 30 minuten - hoofdgerecht - 560 kcal

Opbrengsten1 portie
 600 g aardappelen
 300 g bloemkool
 75 g prei
 150 g champignons
 150 g rundergehakt
 1 eetlepel vloeibare margarine
 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
 100 ml water
 paprikapoeder
 150 ml halfvolle melk
 nootmuskaat
1

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar.
Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
Maak de prei schoon en snijd in smalle ringen.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Kook de bloemkool in 8 minuten in weinig water net gaar.
Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul.
Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het water toe en warm dit goed door.
Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven (200 °C) goudgeel kleuren.

Ingrediënten

 600 g aardappelen
 300 g bloemkool
 75 g prei
 150 g champignons
 150 g rundergehakt
 1 eetlepel vloeibare margarine
 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
 100 ml water
 paprikapoeder
 150 ml halfvolle melk
 nootmuskaat

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar.
Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
Maak de prei schoon en snijd in smalle ringen.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Kook de bloemkool in 8 minuten in weinig water net gaar.
Bak het gehakt in de margarine in een braadpan gaar en rul.
Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het water toe en warm dit goed door.
Maak het mengsel op smaak met peper en paprikapoeder.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven (200 °C) goudgeel kleuren.

Notes

Bloemkoolschotel