2 personen - minder dan 30 minuten - hoofdgerecht - 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 250 g sperziebonen
 400 g zoete aardappelen
 1 ui
 2 theelepel kerriepoeder
 2 eetlepel olie
 1 gedroogde peper
 220 g zwarte bonen (uitlekgewicht, blik)
 250 g hazelnoten
 2 eetlepel volkoren meel
 100 g radijs
 6 takjes selderij
 azijn
 2 eetlepel vloeibare margarine
1

Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in plakken en halveer ze. Kook de aardappelplakken in een bodempje water in 5 minuten gaar.
Pel de ui en snijd heel fijn.
Fruit de ui met de kerrie in de olie zacht en verkruimel het pepertje erboven.
Spoel de zwarte bonen af en druk ze met een vork fijn.
Hak de hazelnoten klein.
Prak een paar plakken zoete aardappel fijn en meng er de gehakte hazelnoten, de zwarte bonenmassa en de helft van de gefruite ui door.
Vorm er 2 platte burger per persoon van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast opstijven.
Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
Was de selderij en knip het grof.
Meng de radijs, de selderij en de sperzieboontjes door de plakken zoete aardappel.
Roer door de rest van het ui-kerriemengsel wat azijn en maak hiermee de aardappel-groentesalade op smaak.
Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.
Serveer de salade erbij.

Ingrediënten

 250 g sperziebonen
 400 g zoete aardappelen
 1 ui
 2 theelepel kerriepoeder
 2 eetlepel olie
 1 gedroogde peper
 220 g zwarte bonen (uitlekgewicht, blik)
 250 g hazelnoten
 2 eetlepel volkoren meel
 100 g radijs
 6 takjes selderij
 azijn
 2 eetlepel vloeibare margarine

Aanwijzingen

1

Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in plakken en halveer ze. Kook de aardappelplakken in een bodempje water in 5 minuten gaar.
Pel de ui en snijd heel fijn.
Fruit de ui met de kerrie in de olie zacht en verkruimel het pepertje erboven.
Spoel de zwarte bonen af en druk ze met een vork fijn.
Hak de hazelnoten klein.
Prak een paar plakken zoete aardappel fijn en meng er de gehakte hazelnoten, de zwarte bonenmassa en de helft van de gefruite ui door.
Vorm er 2 platte burger per persoon van en wentel ze door het volkorenmeel. Laat de burgers afgedekt in de koelkast opstijven.
Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
Was de selderij en knip het grof.
Meng de radijs, de selderij en de sperzieboontjes door de plakken zoete aardappel.
Roer door de rest van het ui-kerriemengsel wat azijn en maak hiermee de aardappel-groentesalade op smaak.
Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de bonenburgers heet en bruin.
Serveer de salade erbij.

Notes

Bonenburger met zoete aardappelsalade