Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl

De kruidenmix stel je zelf samen.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 455 kcal
Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 ui
 2 rode paprika's
 1 eetlepel olijfolie
 1 teentje knoflook
 1 theelepel komijn
 5 theelepel koek-of speculaaskruiden
 1 theelepel paprikapoeder
 100 g mager rundergehakt
 400 g kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
 200 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 chilipoeder
1
  1. Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes.
  3. Fruit de ui en knoflook in een pan in de olijfolie.
  4. Voeg de komijn, speculaaskruiden en paprikapoeder toe en bak dit kort mee.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  6. Voeg de paprika toe en bak kort mee.
  7. Spoel de kidneybonen af en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan. Laat het geheel 15 minuten stoven op een lage warmtebron.
  8. Breng op smaak met wat chilipoeder.

Ingrediënten

 1 ui
 2 rode paprika's
 1 eetlepel olijfolie
 1 teentje knoflook
 1 theelepel komijn
 5 theelepel koek-of speculaaskruiden
 1 theelepel paprikapoeder
 100 g mager rundergehakt
 400 g kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
 200 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 chilipoeder

Aanwijzingen

1
  1. Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes.
  3. Fruit de ui en knoflook in een pan in de olijfolie.
  4. Voeg de komijn, speculaaskruiden en paprikapoeder toe en bak dit kort mee.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  6. Voeg de paprika toe en bak kort mee.
  7. Spoel de kidneybonen af en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan. Laat het geheel 15 minuten stoven op een lage warmtebron.
  8. Breng op smaak met wat chilipoeder.

Notes

Chili con carne