Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl
De kruidenmix stel je zelf samen.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 455 kcal
1 ui
2 rode paprika's
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel komijn
5 theelepel koek-of speculaaskruiden
1 theelepel paprikapoeder
100 g mager rundergehakt
400 g kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
200 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
chilipoeder
1
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes.
- Fruit de ui en knoflook in een pan in de olijfolie.
- Voeg de komijn, speculaaskruiden en paprikapoeder toe en bak dit kort mee.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg de paprika toe en bak kort mee.
- Spoel de kidneybonen af en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan. Laat het geheel 15 minuten stoven op een lage warmtebron.
- Breng op smaak met wat chilipoeder.
Ingrediënten
1 ui
2 rode paprika's
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel komijn
5 theelepel koek-of speculaaskruiden
1 theelepel paprikapoeder
100 g mager rundergehakt
400 g kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
200 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
chilipoeder
Aanwijzingen
1
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes.
- Fruit de ui en knoflook in een pan in de olijfolie.
- Voeg de komijn, speculaaskruiden en paprikapoeder toe en bak dit kort mee.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg de paprika toe en bak kort mee.
- Spoel de kidneybonen af en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan. Laat het geheel 15 minuten stoven op een lage warmtebron.
- Breng op smaak met wat chilipoeder.