Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 1 eetlepel vloeibare margarine
 300 ml water
 150 g volkoren couscous
 5 citroen
 2 eetlepel olijfolie
 5 theelepel gemalen komijn
 5 theelepel gemalen koriander
 peper
 1 teentje knoflook
 1 gele paprika
 1 groene paprika
 2 vleestomaten
 6 takjes peterselie
 1 eetlepel pijnboompitten
 200 g kabeljauwfilet
1

Breng het water aan de kook, schenk dit over de couscous en laat dit afgedekt 10 minuten wellen. Roer de couscous met een vork los.
Was de citroen en rasp wat van de schil. Pers de halve citroen uit.
Maak een saus van de olijfolie, geraspte citroenschil, het citroensap, de komijn, de koriander, royaal peper en het uitgeperste teentje knoflook. Schep dit door de couscous en laat de couscous afkoelen.
Maak de groente schoon en snijd alles in blokjes.
Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schep de groente en de peterselie door de couscous en strooi de pijnboompitten erover.
Bestrooi de vis met peper en bak de vis in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin. Geef de vis bij de couscoussalade.

Ingrediënten

 1 eetlepel vloeibare margarine
 300 ml water
 150 g volkoren couscous
 5 citroen
 2 eetlepel olijfolie
 5 theelepel gemalen komijn
 5 theelepel gemalen koriander
 peper
 1 teentje knoflook
 1 gele paprika
 1 groene paprika
 2 vleestomaten
 6 takjes peterselie
 1 eetlepel pijnboompitten
 200 g kabeljauwfilet

Aanwijzingen

1

Breng het water aan de kook, schenk dit over de couscous en laat dit afgedekt 10 minuten wellen. Roer de couscous met een vork los.
Was de citroen en rasp wat van de schil. Pers de halve citroen uit.
Maak een saus van de olijfolie, geraspte citroenschil, het citroensap, de komijn, de koriander, royaal peper en het uitgeperste teentje knoflook. Schep dit door de couscous en laat de couscous afkoelen.
Maak de groente schoon en snijd alles in blokjes.
Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schep de groente en de peterselie door de couscous en strooi de pijnboompitten erover.
Bestrooi de vis met peper en bak de vis in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin. Geef de vis bij de couscoussalade.

Notes

Couscoussalade

laat een reactie achter