Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 5 limoen
 5 eetlepel currypasta
 2 eetlepel olie
 2 kleine bieflapjes
 400 g sperziebonen
 400 g zoete aardappel
1

Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de buitenkant van de schil. Pers de limoen uit.
Roer 1 theelepel currypasta los met 1 eetlepel limoensap en zet apart.
Maak een marinade van de rest van de currypasta, ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel olie.
Snijd de bieflapjes in repen, schep de marinade erdoor en laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten net gaar.
Schep de achtergehouden currypasta met limoensap en wat geraspte limoenschil door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water.
Snijd de aardappelen in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
Rooster de plakken aardappel in een grillpan of onder de grill aan beide zijden goudgeel.
Rooster het vlees in 3 minuten in een koekenpan met een anti-aanbakbodem of in grillpan lichtbruin.
Serveer de plakken aardappel en de sperziebonensalade bij het vlees.

Ingrediënten

 5 limoen
 5 eetlepel currypasta
 2 eetlepel olie
 2 kleine bieflapjes
 400 g sperziebonen
 400 g zoete aardappel

Aanwijzingen

1

Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de buitenkant van de schil. Pers de limoen uit.
Roer 1 theelepel currypasta los met 1 eetlepel limoensap en zet apart.
Maak een marinade van de rest van de currypasta, ½ eetlepel limoensap en ½ eetlepel olie.
Snijd de bieflapjes in repen, schep de marinade erdoor en laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 10 minuten net gaar.
Schep de achtergehouden currypasta met limoensap en wat geraspte limoenschil door de nog warme sperziebonen en laat dit afkoelen.
Boen de aardappelen onder stromend water schoon. Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water.
Snijd de aardappelen in dikke plakken en bestrijk ze met een beetje olie.
Rooster de plakken aardappel in een grillpan of onder de grill aan beide zijden goudgeel.
Rooster het vlees in 3 minuten in een koekenpan met een anti-aanbakbodem of in grillpan lichtbruin.
Serveer de plakken aardappel en de sperziebonensalade bij het vlees.

Notes

Curryvlees met zoete aardappel en sperziebonensalade

laat een reactie achter