Fattoush is een Libanese salade. In deze salade zitten veel kruiden en specerijen. Op het einde strooi je er ook sumak over. Dat is een fruitig en zuur besje, dat de salade een frisse tint geeft. In de winkel koop je sumak gedroogd en vermalen tot een grove poeder.

2 personen - minder dan 15 minuten -hoofdgerecht - 570 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 2 volkoren pitabroodjes
 2 eetlepel olijfolie
 2 theelepel ras el hanout
 75 g kropsla
 100 g radijs
 150 g tomaten
 5 komkommer
 2 bosui
 6 takjes peterselie
 citroensap
 50 g walnoten
 sumak
1

Snijd de pitabroodjes in puntjes of blokjes.
Meng de helft van de olie met de ras el hanout en schep dit door het brood.
Bak het brood in een hete koekenpan licht.
Maak de groente schoon.
Snijd of scheur de sla in repen. Snijd de radijs in vieren en halveer de tomaatjes.
Snijd het stuk komkommer in de lengte in tweeën en snijd de helften in plakken.
Snijd de bosui in ringen.
Was de kruiden en snijd klein.
Meng de groente en kruiden en breng op smaak met de rest van de olie en citroensap.
Meng er de puntjes brood door.
Strooi de walnoten en wat sumak over de salade.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 2 volkoren pitabroodjes
 2 eetlepel olijfolie
 2 theelepel ras el hanout
 75 g kropsla
 100 g radijs
 150 g tomaten
 5 komkommer
 2 bosui
 6 takjes peterselie
 citroensap
 50 g walnoten
 sumak

Aanwijzingen

1

Snijd de pitabroodjes in puntjes of blokjes.
Meng de helft van de olie met de ras el hanout en schep dit door het brood.
Bak het brood in een hete koekenpan licht.
Maak de groente schoon.
Snijd of scheur de sla in repen. Snijd de radijs in vieren en halveer de tomaatjes.
Snijd het stuk komkommer in de lengte in tweeën en snijd de helften in plakken.
Snijd de bosui in ringen.
Was de kruiden en snijd klein.
Meng de groente en kruiden en breng op smaak met de rest van de olie en citroensap.
Meng er de puntjes brood door.
Strooi de walnoten en wat sumak over de salade.

Notes

Fattoush (Libanese salade)