Dit simpele pastagerecht maak je op smaak met de kappertjes.

2 personen - minder dan 30 minuten - hoofdgerecht - 565 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 200 g volkoren fusilli of andere pasta
 2 teentjes knoflook
 2 sjalotjes
 1 prei
 200 g kerstomaatjes
 200 g kipfilet
 peper
 1 eetlepel olie
 2 theelepel kappertjes
 oregano
1

Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de knoflook en de sjalotten en snijd het klein.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
Verwarm de olie en bak hierin de kip al omscheppend in 5 minuten bruin.
Bak de knoflook en de sjalotten mee. Voeg de tomaatjes en de prei toe en smoor 5 minuten mee.
Voeg de uitgelekte fusilli toe en laat dit al omscheppend heet worden.
Maak de pasta op smaak met de kappertjes, peper en oregano.

Ingrediënten

 200 g volkoren fusilli of andere pasta
 2 teentjes knoflook
 2 sjalotjes
 1 prei
 200 g kerstomaatjes
 200 g kipfilet
 peper
 1 eetlepel olie
 2 theelepel kappertjes
 oregano

Aanwijzingen

1

Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de knoflook en de sjalotten en snijd het klein.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
Verwarm de olie en bak hierin de kip al omscheppend in 5 minuten bruin.
Bak de knoflook en de sjalotten mee. Voeg de tomaatjes en de prei toe en smoor 5 minuten mee.
Voeg de uitgelekte fusilli toe en laat dit al omscheppend heet worden.
Maak de pasta op smaak met de kappertjes, peper en oregano.

Notes

Fusilli met kip