Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl
De komkommersalsa maakt dit gerecht lekker fris.
Materialen: Grillpan
2 personen - minder dan 30 minuten - hoofdgerecht - 480 kcal
Pel de sjalot en snijd fijn.
Schil de aardappelen en rasp grof. Meng de sjalot, het meel, ei en wat peper door de geraspte aardappelen en kneed tot röstikoekjes.
Bestrooi de kipfilets met peper. Gril de kip in een grillpan in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Verwarm de margarine in een pan en bak 4 röstikoekjes per keer in 12 minuten gaar en goudgeel. Keer de koekjes halverwege om.
Bak tot het röstimengsel op is.
Was de komkommer en rasp grof.
Maak de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil af. Pers een halve sinaasappel uit en snijd de rest in stukjes.
Maak de peper schoon en snijd klein.
Was de koriander en snijd klein.
Roer de geraspte sinaasappelschil, sinaasappelstukjes, peper, koriander en het sinaasappelsap door de komkommer.
Maak de bloemkool schoon en snijd klein.
Kook de bloemkool in weinig water in 6 minuten gaar.
Serveer de komkommersalsa, röstikoekjes en bloemkool bij de kip.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Pel de sjalot en snijd fijn.
Schil de aardappelen en rasp grof. Meng de sjalot, het meel, ei en wat peper door de geraspte aardappelen en kneed tot röstikoekjes.
Bestrooi de kipfilets met peper. Gril de kip in een grillpan in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Verwarm de margarine in een pan en bak 4 röstikoekjes per keer in 12 minuten gaar en goudgeel. Keer de koekjes halverwege om.
Bak tot het röstimengsel op is.
Was de komkommer en rasp grof.
Maak de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil af. Pers een halve sinaasappel uit en snijd de rest in stukjes.
Maak de peper schoon en snijd klein.
Was de koriander en snijd klein.
Roer de geraspte sinaasappelschil, sinaasappelstukjes, peper, koriander en het sinaasappelsap door de komkommer.
Maak de bloemkool schoon en snijd klein.
Kook de bloemkool in weinig water in 6 minuten gaar.
Serveer de komkommersalsa, röstikoekjes en bloemkool bij de kip.