Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 1 eetlepel olie
 5 theelepel provençaalse kruiden
 1 teentje knoflook
 peper
 nootmuskaat
 2 stukken of moten koolvis
 500 g aardappelen
 200 g worteltjes
 150 g diepvries doperwtjes
 150 ml halfvolle melk
1

Maak een mengsel van de olie, de Provençaalse kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper.
Bestrijk hiermee de vis en laat dit afgedekt 1 uur in de koelkast intrekken.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Schrap de worteltjes en halveer ze in de lengte.
Warm de grill voor en gril de vis aan beide zijden in ± 12 minuten gaar en bruin.
Kook de worteltjes in een bodempje water ca. 8 minuten. Kook de laatste minuten de doperwtjes mee.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
Geef de groente en de vis bij de aardappelpuree.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 1 eetlepel olie
 5 theelepel provençaalse kruiden
 1 teentje knoflook
 peper
 nootmuskaat
 2 stukken of moten koolvis
 500 g aardappelen
 200 g worteltjes
 150 g diepvries doperwtjes
 150 ml halfvolle melk

Aanwijzingen

1

Maak een mengsel van de olie, de Provençaalse kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper.
Bestrijk hiermee de vis en laat dit afgedekt 1 uur in de koelkast intrekken.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Schrap de worteltjes en halveer ze in de lengte.
Warm de grill voor en gril de vis aan beide zijden in ± 12 minuten gaar en bruin.
Kook de worteltjes in een bodempje water ca. 8 minuten. Kook de laatste minuten de doperwtjes mee.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
Geef de groente en de vis bij de aardappelpuree.

Notes

Gegrilde vis met doperwten, wortelen en aardappelpuree