Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 300 ml water
 25 bouillontablet met minder zout
 1 theelepel komijnzaad
 1 theelepel koriander
 400 g wortelen
 200 g kabeljauwfilet
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 1 ui
 1 teentje knoflook
 5 rode peper
 1 eetlepel olie
 3 takjes verse peterselie
1

Breng het water aan de kook en los hierin de bouillontablet op.
Meng de couscous met de helft van de komijn en de helft van de koriander in een kom, schenk de bouillon erover en roer door. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de wortelen schoon en snijd in plakken. Kook de wortelen in weinig water gaar.
Bestrooi de kabeljauw met wat peper. Bak de vis in de hete margarine in een paar minuten gaar.
Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
Snijd de peper klein.
Fruit de ui, knoflook, peper, de rest van het komijnzaad en koriander in de olie zacht.
Was de peterselie en snijd klein.
Meng de gefruite ui door de wortelen en garneer met peterselie.
Serveer de vis met de wortelen en couscous.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 300 ml water
 25 bouillontablet met minder zout
 1 theelepel komijnzaad
 1 theelepel koriander
 400 g wortelen
 200 g kabeljauwfilet
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 1 ui
 1 teentje knoflook
 5 rode peper
 1 eetlepel olie
 3 takjes verse peterselie

Aanwijzingen

1

Breng het water aan de kook en los hierin de bouillontablet op.
Meng de couscous met de helft van de komijn en de helft van de koriander in een kom, schenk de bouillon erover en roer door. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de wortelen schoon en snijd in plakken. Kook de wortelen in weinig water gaar.
Bestrooi de kabeljauw met wat peper. Bak de vis in de hete margarine in een paar minuten gaar.
Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
Snijd de peper klein.
Fruit de ui, knoflook, peper, de rest van het komijnzaad en koriander in de olie zacht.
Was de peterselie en snijd klein.
Meng de gefruite ui door de wortelen en garneer met peterselie.
Serveer de vis met de wortelen en couscous.

Notes

Gekruide worteltjes met kabeljauw en couscous