Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl
Met stomen behoud een gerecht veel voedingsstoffen én smaak.
- 2 personen
- meer dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 605 kcal
100 g prei
2 tomaten
200 g kipfilet
1 eetlepel ketjap manis met minder zout
200 g volkoren macaroni
200 g broccoli
1 eetlepel volkorenmeel
2 eetlepel halfvolle melk
5 eetlepel tomatenpuree zonder zout
5 g verse selderij
1
- Maak de prei schoon en snijd in smalle ringen.
- Ontvel de tomaten en snijd in blokjes.
- Leg de groente in een stoommandje of zeef.
- Snijd de kip in repen en meng ze met ketjap. Schik de kip op de groente.
- Breng in een pan een bodem water kook en plaats het stoommandje of de zeef erop. Stoom de kip in 25 minuten gaar.
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de dikke steel en snijd de stelen in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in 4-5 minuten beetgaar.
- Meng het meel met de melk en de tomatenpuree.
- Voeg dit al roerend bij het stoomvocht en breng de saus aan de kook. Laat de saus nog een minuut doorkoken totdat deze indikt.
- Was de selderij en hak grof.
- Breng de saus op smaak met selderij en peper. Serveer de saus bij de kip, groente en macaroni.
Ingrediënten
100 g prei
2 tomaten
200 g kipfilet
1 eetlepel ketjap manis met minder zout
200 g volkoren macaroni
200 g broccoli
1 eetlepel volkorenmeel
2 eetlepel halfvolle melk
5 eetlepel tomatenpuree zonder zout
5 g verse selderij
Aanwijzingen
1
- Maak de prei schoon en snijd in smalle ringen.
- Ontvel de tomaten en snijd in blokjes.
- Leg de groente in een stoommandje of zeef.
- Snijd de kip in repen en meng ze met ketjap. Schik de kip op de groente.
- Breng in een pan een bodem water kook en plaats het stoommandje of de zeef erop. Stoom de kip in 25 minuten gaar.
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de dikke steel en snijd de stelen in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in 4-5 minuten beetgaar.
- Meng het meel met de melk en de tomatenpuree.
- Voeg dit al roerend bij het stoomvocht en breng de saus aan de kook. Laat de saus nog een minuut doorkoken totdat deze indikt.
- Was de selderij en hak grof.
- Breng de saus op smaak met selderij en peper. Serveer de saus bij de kip, groente en macaroni.