Afdrukopties:

Gestoomde kip met broccoli en macaroni

Opbrengsten1 portie

 100 g prei
 2 tomaten
 200 g kipfilet
 1 eetlepel ketjap manis met minder zout
 200 g volkoren macaroni
 200 g broccoli
 1 eetlepel volkorenmeel
 2 eetlepel halfvolle melk
 5 eetlepel tomatenpuree zonder zout
 5 g verse selderij
1

  1. Maak de prei schoon en snijd in smalle ringen.
  2. Ontvel de tomaten en snijd in blokjes.
  3. Leg de groente in een stoommandje of zeef.
  4. Snijd de kip in repen en meng ze met ketjap. Schik de kip op de groente.
  5. Breng in een pan een bodem water kook en plaats het stoommandje of de zeef erop. Stoom de kip in 25 minuten gaar.
  6. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de dikke steel en snijd de stelen in stukjes.
  8. Kook de broccoli in weinig water in 4-5 minuten beetgaar.
  9. Meng het meel met de melk en de tomatenpuree.
  10. Voeg dit al roerend bij het stoomvocht en breng de saus aan de kook. Laat de saus nog een minuut doorkoken totdat deze indikt.
  11. Was de selderij en hak grof.
  12. Breng de saus op smaak met selderij en peper. Serveer de saus bij de kip, groente en macaroni.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte