Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 8 bruine boterhammen
 2 eetlepel vloeibare margarine
 400 g mix van groente (bijvoorbeeld ui, broccoli, wortel en paprika)
 2 theelepel kerriepoeder
 3 eieren
 1 eetlepel volkorenmeel
 40 g jonge kaas 30+ (geraspt)
1

Warm de oven voor op 200 °C.
Snijd de korsten van de boterhammen.
Bestrijk de vorm met wat margarine. Bekleed de bodem en wanden van de vorm met het brood.
Bak de broodbodem 5 minuten in het midden van de hete oven.
Was en snijd ondertussen de groente en bak ze samen met de kerrie in een met margarine verhitte pan in 8 minuten beetgaar.
Klop de eieren los met de bloem.
Verdeel de groente over de bodem. Schenk het eiermengsel erover en strooi de kaas erover.
Bak de groentetaart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Snijd de taart in 8 punten en serveer hem warm of koud.

(spring) vorm doorsnee ca. 22 cm

Ingrediënten

 8 bruine boterhammen
 2 eetlepel vloeibare margarine
 400 g mix van groente (bijvoorbeeld ui, broccoli, wortel en paprika)
 2 theelepel kerriepoeder
 3 eieren
 1 eetlepel volkorenmeel
 40 g jonge kaas 30+ (geraspt)

Aanwijzingen

1

Warm de oven voor op 200 °C.
Snijd de korsten van de boterhammen.
Bestrijk de vorm met wat margarine. Bekleed de bodem en wanden van de vorm met het brood.
Bak de broodbodem 5 minuten in het midden van de hete oven.
Was en snijd ondertussen de groente en bak ze samen met de kerrie in een met margarine verhitte pan in 8 minuten beetgaar.
Klop de eieren los met de bloem.
Verdeel de groente over de bodem. Schenk het eiermengsel erover en strooi de kaas erover.
Bak de groentetaart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Snijd de taart in 8 punten en serveer hem warm of koud.

(spring) vorm doorsnee ca. 22 cm

Notes

Hartige taart met groente

laat een reactie achter