Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl
- 2 personen
- meer dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 545 kcal
500 g aardappelen
400 g wortelen
250 g bruine bonen (uitlekgewicht, blik)
1 ui
peper
2 eetlepel vloeibare margarine
1 appel
100 ml halfvolle melk
1
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
- Kook de aardappelen met de plakken wortel 10 minuten in een bodempje water.
- Spoel de bruine bonen af en doe ze bij de aardappelen en wortelen. Laat dit in nog 10 minuten verder gaar worden.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Fruit de ui met wat peper in de margarine zacht.
- Was de appel en snijd hem in blokjes. Bak de appelblokjes met de ui mee.
- Breng de melk aan de kook.
- Giet het aardappelmengsel af en schep de ui en appel erdoor.
- Maak het wat smeuïg met een scheutje hete melk.
Ingrediënten
500 g aardappelen
400 g wortelen
250 g bruine bonen (uitlekgewicht, blik)
1 ui
peper
2 eetlepel vloeibare margarine
1 appel
100 ml halfvolle melk
Aanwijzingen
1
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
- Kook de aardappelen met de plakken wortel 10 minuten in een bodempje water.
- Spoel de bruine bonen af en doe ze bij de aardappelen en wortelen. Laat dit in nog 10 minuten verder gaar worden.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Fruit de ui met wat peper in de margarine zacht.
- Was de appel en snijd hem in blokjes. Bak de appelblokjes met de ui mee.
- Breng de melk aan de kook.
- Giet het aardappelmengsel af en schep de ui en appel erdoor.
- Maak het wat smeuïg met een scheutje hete melk.