Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 545 kcal
Categorie
Opbrengsten1 portie
 500 g aardappelen
 400 g wortelen
 250 g bruine bonen (uitlekgewicht, blik)
 1 ui
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 1 appel
 100 ml halfvolle melk
1
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
  3. Kook de aardappelen met de plakken wortel 10 minuten in een bodempje water.
  4. Spoel de bruine bonen af en doe ze bij de aardappelen en wortelen. Laat dit in nog 10 minuten verder gaar worden.
  5. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  6. Fruit de ui met wat peper in de margarine zacht.
  7. Was de appel en snijd hem in blokjes. Bak de appelblokjes met de ui mee.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Giet het aardappelmengsel af en schep de ui en appel erdoor.
  10. Maak het wat smeuïg met een scheutje hete melk.

Ingrediënten

 500 g aardappelen
 400 g wortelen
 250 g bruine bonen (uitlekgewicht, blik)
 1 ui
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 1 appel
 100 ml halfvolle melk

Aanwijzingen

1
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
  3. Kook de aardappelen met de plakken wortel 10 minuten in een bodempje water.
  4. Spoel de bruine bonen af en doe ze bij de aardappelen en wortelen. Laat dit in nog 10 minuten verder gaar worden.
  5. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  6. Fruit de ui met wat peper in de margarine zacht.
  7. Was de appel en snijd hem in blokjes. Bak de appelblokjes met de ui mee.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Giet het aardappelmengsel af en schep de ui en appel erdoor.
  10. Maak het wat smeuïg met een scheutje hete melk.

Notes

Hollandse vijfschaft