Afdrukken
Afdrukopties:
Titel
Informatie
Uittreksel
Afbeeldingen
Ingrediënten
Aanwijzingen
Notes
Voeding
Hollandse vijfschaft
Opbrengsten
1 portie
500
g
aardappelen
400
g
wortelen
250
g
bruine bonen (uitlekgewicht, blik)
1
ui
peper
2
eetlepel
vloeibare margarine
1
appel
100
ml
halfvolle melk
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
Kook de aardappelen met de plakken wortel 10 minuten in een bodempje water.
Spoel de bruine bonen af en doe ze bij de aardappelen en wortelen. Laat dit in nog 10 minuten verder gaar worden.
Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Fruit de ui met wat peper in de margarine zacht.
Was de appel en snijd hem in blokjes. Bak de appelblokjes met de ui mee.
Breng de melk aan de kook.
Giet het aardappelmengsel af en schep de ui en appel erdoor.
Maak het wat smeuïg met een scheutje hete melk.
Voedingswaarden
0
opdieningen
Opdien grootte