Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 6 aardappelen
 400 g sperziebonen
 2 kleine kipfilets
 2 eetlepel vloeibare margarine
 1 eetlepel cranberrycompote (potje)
 1 theelepel mosterd
 mespunt chilipoeder
1

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon.
Bestrooi de kipfilets met peper.
Bak de kip in de hete margarine aan beide zijden in 15 minuten gaar en bruin.
Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
Giet 50 ml heet water bij de kip en voeg de cranberrycompote, de mosterd en wat chilipoeder toe. Warm dit goed door.
Geef de sperziebonen en de aardappelen bij de kip.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 6 aardappelen
 400 g sperziebonen
 2 kleine kipfilets
 2 eetlepel vloeibare margarine
 1 eetlepel cranberrycompote (potje)
 1 theelepel mosterd
 mespunt chilipoeder

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon.
Bestrooi de kipfilets met peper.
Bak de kip in de hete margarine aan beide zijden in 15 minuten gaar en bruin.
Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
Giet 50 ml heet water bij de kip en voeg de cranberrycompote, de mosterd en wat chilipoeder toe. Warm dit goed door.
Geef de sperziebonen en de aardappelen bij de kip.

Notes

Kip met cranberrysaus