Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
2 personen - minder dan 30 minuten - hoofdgerecht - 535 kcal
Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl
Kook de rijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes, de worteltjes in plakken en halveer de peultjes.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
Bak de kipreepjes in de hete olie snel bruin.
Fruit de ui en de knoflook kort mee.
Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.
Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.
Warm het goed door en maak de rijst op smaak met basilicum.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de rijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes, de worteltjes in plakken en halveer de peultjes.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
Bak de kipreepjes in de hete olie snel bruin.
Fruit de ui en de knoflook kort mee.
Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.
Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.
Warm het goed door en maak de rijst op smaak met basilicum.