Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 4 eieren
 200 g sperziebonen
 150 g zilvervliesrijst
 100 g wortel
 2 tomaten
 5 olijven (zonder pit)
 1 citroen
 2 eetlepel (olijf)olie
 gemalen komijn
 peper
1

Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
Maak de groente schoon en halveer de sperziebonen en peultjes.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten en de peultjes in 5 minuten net gaar.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schaaf van de wortel met een kaasschaaf of dunschiller dunne repen.
Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd de olijven in plakjes.
Was de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
Maak van wat citroensap, de geraspte schil, de olie, de komijn en wat peper een dressing.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de dressing, de sperziebonen en peultjes, de tomaten en olijven voorzichtig door de nog warme rijst.
Garneer met de wortellinten en de parten ei. Serveer direct.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 4 eieren
 200 g sperziebonen
 150 g zilvervliesrijst
 100 g wortel
 2 tomaten
 5 olijven (zonder pit)
 1 citroen
 2 eetlepel (olijf)olie
 gemalen komijn
 peper

Aanwijzingen

1

Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
Maak de groente schoon en halveer de sperziebonen en peultjes.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten en de peultjes in 5 minuten net gaar.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schaaf van de wortel met een kaasschaaf of dunschiller dunne repen.
Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd de olijven in plakjes.
Was de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
Maak van wat citroensap, de geraspte schil, de olie, de komijn en wat peper een dressing.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de dressing, de sperziebonen en peultjes, de tomaten en olijven voorzichtig door de nog warme rijst.
Garneer met de wortellinten en de parten ei. Serveer direct.

Notes

Lauwe rijstsalade

laat een reactie achter