Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 200 g restjes groente
 125 g champignons
 5 paprika
 2 eetlepel vloeibare margarine
 4 eieren
 3 eetlepel halfvolle melk
 tijm
 peper
 4 volkoren boterhammen
 halvarine
1

Maak de groente schoon.
Snijd het restje groente klein en de champignons in dunne plakken.
Snijd de paprika in blokjes.
Verwarm de margarine en bak hierin de courgette een paar minuten.
Voeg de paprika en de champignons toe en bak de groente een paar minuten mee.
Breek de eieren in een kom en klop ze met de melk los. Breng op smaak met tijm en peper.
Schenk de eieren over de groente. Doe een deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur in 10 minuten gaar.
Besmeer het brood met halvarine en beleg met de omelet.

Ingrediënten

 200 g restjes groente
 125 g champignons
 5 paprika
 2 eetlepel vloeibare margarine
 4 eieren
 3 eetlepel halfvolle melk
 tijm
 peper
 4 volkoren boterhammen
 halvarine

Aanwijzingen

1

Maak de groente schoon.
Snijd het restje groente klein en de champignons in dunne plakken.
Snijd de paprika in blokjes.
Verwarm de margarine en bak hierin de courgette een paar minuten.
Voeg de paprika en de champignons toe en bak de groente een paar minuten mee.
Breek de eieren in een kom en klop ze met de melk los. Breng op smaak met tijm en peper.
Schenk de eieren over de groente. Doe een deksel op de pan en bak de omelet op laag vuur in 10 minuten gaar.
Besmeer het brood met halvarine en beleg met de omelet.

Notes

Omelet met groenterestjes