2 personen - meer dan 30 minuten - hoofdgerecht - 735 kcal

Opbrengsten1 portie
 600 g bloemkool
 1 rode ui
 2 eetlepel olie
 2 theelepel gemalen komijnzaad
 5 theelepel kurkuma
 2 eieren
 100 g komkommer
 6 dadels zonder pit
 5 g verse peterselie
 100 g granaatappelpitjes
 40 g feta
 4 volkoren pita's
 2 eetlepel tahin zonder zout
1

Warm de oven voor op 200 °C.
Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen.
Meng de ui, de olie, het komijnzaad en de kurkuma door de bloemkool.
Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar.
Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
Pel de eieren en snijd in stukjes.
Was de komkommer en snijd in kleine stukjes.
Snijd de dadels in reepjes.
Was de peterselie en snijd fijn.
Maak de granaatappel open en haal de pitjes eruit.
Breek de feta in blokjes.
Warm de pita's op in de oven.
Snijd de pita's voor de helft open en besmeer de onderkant met tahin.
Vul de pita's met de bloemkool, eieren, komkommer, dadels, granaatappelpitjes, feta en peterselie.

Ingrediënten

 600 g bloemkool
 1 rode ui
 2 eetlepel olie
 2 theelepel gemalen komijnzaad
 5 theelepel kurkuma
 2 eieren
 100 g komkommer
 6 dadels zonder pit
 5 g verse peterselie
 100 g granaatappelpitjes
 40 g feta
 4 volkoren pita's
 2 eetlepel tahin zonder zout

Aanwijzingen

1

Warm de oven voor op 200 °C.
Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes.
Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen.
Meng de ui, de olie, het komijnzaad en de kurkuma door de bloemkool.
Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat en bak ze in 15 minuten gaar.
Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
Pel de eieren en snijd in stukjes.
Was de komkommer en snijd in kleine stukjes.
Snijd de dadels in reepjes.
Was de peterselie en snijd fijn.
Maak de granaatappel open en haal de pitjes eruit.
Breek de feta in blokjes.
Warm de pita's op in de oven.
Snijd de pita's voor de helft open en besmeer de onderkant met tahin.
Vul de pita's met de bloemkool, eieren, komkommer, dadels, granaatappelpitjes, feta en peterselie.

Notes

Pita’s met geroosterde bloemkool