Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 600 g aardappelen
 400 g sperziebonen
 200 g kippendijfilet
 peper
 nootmuskaat
 2 eetlepel vloeibare margarine
 150 ml halfvolle melk
 2 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
1

Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en lichtbruin.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
Maak de aardappelpuree pittig op smaak met geraspte mierikswortel. Serveer de sperziebonen en kip erbij.

Ingrediënten

 600 g aardappelen
 400 g sperziebonen
 200 g kippendijfilet
 peper
 nootmuskaat
 2 eetlepel vloeibare margarine
 150 ml halfvolle melk
 2 theelepel geraspte mierikswortel (potje)

Aanwijzingen

1

Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en lichtbruin.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
Maak de aardappelpuree pittig op smaak met geraspte mierikswortel. Serveer de sperziebonen en kip erbij.

Notes

Pittige aardappelpuree

laat een reactie achter