Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 150 g volkorenmeel
 125 g bloem
 4 g gedroogde gist
 150 ml water
 150 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 2 theelepel italiaanse kruiden
 1 courgette
 2 plakjes achterham
 40 g hüttenkäse
 40 g belegen kaas 30+ (geraspt)
 50 g rucola
1

Meng het volkorenmeel met de bloem en gedroogde gist.
Verwarm het water tot lauwwarm.
Voeg het lauwe water en de olie toe aan het meel en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
Warm de oven voor op 230 °C.
Pel de ui snijd klein.
Pureer de tomatenblokjes, de ui en de kruiden met een staafmixer of in de keukenmachine.
Was de courgette en schaaf in dunne plakjes.
Snijd de ham in reepjes.
Rol het deeg uit tot 2 ronde pizzabodems en leg op het bakpapier op de bakplaat.
Bestrijk het deeg met het tomatenmengsel.
Verdeel de courgette, ham en hüttenkäse erover.
Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de pizza onderin de oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
Garneer met rucola.

Ingrediënten

 150 g volkorenmeel
 125 g bloem
 4 g gedroogde gist
 150 ml water
 150 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 2 theelepel italiaanse kruiden
 1 courgette
 2 plakjes achterham
 40 g hüttenkäse
 40 g belegen kaas 30+ (geraspt)
 50 g rucola

Aanwijzingen

1

Meng het volkorenmeel met de bloem en gedroogde gist.
Verwarm het water tot lauwwarm.
Voeg het lauwe water en de olie toe aan het meel en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
Warm de oven voor op 230 °C.
Pel de ui snijd klein.
Pureer de tomatenblokjes, de ui en de kruiden met een staafmixer of in de keukenmachine.
Was de courgette en schaaf in dunne plakjes.
Snijd de ham in reepjes.
Rol het deeg uit tot 2 ronde pizzabodems en leg op het bakpapier op de bakplaat.
Bestrijk het deeg met het tomatenmengsel.
Verdeel de courgette, ham en hüttenkäse erover.
Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de pizza onderin de oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
Garneer met rucola.

Notes

Pizza met tomaat, courgette en rucola

laat een reactie achter