Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 535 kcal
Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl
Meng het volkorenmeel met de bloem en gedroogde gist.
Verwarm het water tot lauwwarm.
Voeg het lauwe water en de olie toe aan het meel en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
Warm de oven voor op 230 °C.
Pel de ui snijd klein.
Pureer de tomatenblokjes, de ui en de kruiden met een staafmixer of in de keukenmachine.
Was de courgette en schaaf in dunne plakjes.
Snijd de ham in reepjes.
Rol het deeg uit tot 2 ronde pizzabodems en leg op het bakpapier op de bakplaat.
Bestrijk het deeg met het tomatenmengsel.
Verdeel de courgette, ham en hüttenkäse erover.
Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de pizza onderin de oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
Garneer met rucola.
0 opdieningen
Ingrediënten
Aanwijzingen
Meng het volkorenmeel met de bloem en gedroogde gist.
Verwarm het water tot lauwwarm.
Voeg het lauwe water en de olie toe aan het meel en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
Warm de oven voor op 230 °C.
Pel de ui snijd klein.
Pureer de tomatenblokjes, de ui en de kruiden met een staafmixer of in de keukenmachine.
Was de courgette en schaaf in dunne plakjes.
Snijd de ham in reepjes.
Rol het deeg uit tot 2 ronde pizzabodems en leg op het bakpapier op de bakplaat.
Bestrijk het deeg met het tomatenmengsel.
Verdeel de courgette, ham en hüttenkäse erover.
Strooi de geraspte kaas erover.
Bak de pizza onderin de oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
Garneer met rucola.