Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 200 g sperziebonen
 5 sjalot
 2 eetlepel olijfolie
 peper
 2 eieren
 40 g prei
 italaiaanse kruiden
 200 g tomatenblokjes zonder zout
 100 g groente (ui, courgette of champignons)
 5 Turks brood
 40 g jonge kaas 30+ (geraspt)
 100 g kerstomaat
1

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
Snijd het stukje sjalot klein.
Maak een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, peper en de sjalot en meng dit door de nog warme sperziebonen. Laat dit afkoelen.
Kook de eieren hard.
Warm de oven voor op 220 °C.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Meng de prei en wat Italiaanse kruiden door de tomatenblokjes en roer tot een saus.
Maak de rest van de groente schoon en snijd het klein. Roerbak de groente kort in de rest van de olie.
Bestrijk de broodbodem met de tomatensaus en verdeel de groente erover.
Strooi de kaas erover.
Bak de broodpizza in de hete oven in ca. 10 minuten gaar en knapperig.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de kerstomaat door de sperziebonen en leg de parten ei erop.
Snijd de pizza in punten en geef de salade erbij.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 200 g sperziebonen
 5 sjalot
 2 eetlepel olijfolie
 peper
 2 eieren
 40 g prei
 italaiaanse kruiden
 200 g tomatenblokjes zonder zout
 100 g groente (ui, courgette of champignons)
 5 Turks brood
 40 g jonge kaas 30+ (geraspt)
 100 g kerstomaat

Aanwijzingen

1

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
Snijd het stukje sjalot klein.
Maak een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, peper en de sjalot en meng dit door de nog warme sperziebonen. Laat dit afkoelen.
Kook de eieren hard.
Warm de oven voor op 220 °C.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Meng de prei en wat Italiaanse kruiden door de tomatenblokjes en roer tot een saus.
Maak de rest van de groente schoon en snijd het klein. Roerbak de groente kort in de rest van de olie.
Bestrijk de broodbodem met de tomatensaus en verdeel de groente erover.
Strooi de kaas erover.
Bak de broodpizza in de hete oven in ca. 10 minuten gaar en knapperig.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de kerstomaat door de sperziebonen en leg de parten ei erop.
Snijd de pizza in punten en geef de salade erbij.

Notes

Pizza van Turks brood

laat een reactie achter