Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 535 kcal
Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
Snijd het stukje sjalot klein.
Maak een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, peper en de sjalot en meng dit door de nog warme sperziebonen. Laat dit afkoelen.
Kook de eieren hard.
Warm de oven voor op 220 °C.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Meng de prei en wat Italiaanse kruiden door de tomatenblokjes en roer tot een saus.
Maak de rest van de groente schoon en snijd het klein. Roerbak de groente kort in de rest van de olie.
Bestrijk de broodbodem met de tomatensaus en verdeel de groente erover.
Strooi de kaas erover.
Bak de broodpizza in de hete oven in ca. 10 minuten gaar en knapperig.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de kerstomaat door de sperziebonen en leg de parten ei erop.
Snijd de pizza in punten en geef de salade erbij.
0 opdieningen
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
Snijd het stukje sjalot klein.
Maak een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, peper en de sjalot en meng dit door de nog warme sperziebonen. Laat dit afkoelen.
Kook de eieren hard.
Warm de oven voor op 220 °C.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Meng de prei en wat Italiaanse kruiden door de tomatenblokjes en roer tot een saus.
Maak de rest van de groente schoon en snijd het klein. Roerbak de groente kort in de rest van de olie.
Bestrijk de broodbodem met de tomatensaus en verdeel de groente erover.
Strooi de kaas erover.
Bak de broodpizza in de hete oven in ca. 10 minuten gaar en knapperig.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Meng de kerstomaat door de sperziebonen en leg de parten ei erop.
Snijd de pizza in punten en geef de salade erbij.