Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 535 kcal
Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl
Verkruimel het pepertje boven een kom en pers het teentje knoflook er bovenuit. Roer er wat citroensap door.
Schep het varkenspoelet erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
Was de abrikozen en snijd ze in reepjes.
Maak de ui en de sperziebonen schoon. Snijd de ui in snippers en breek de sperziebonen eenmaal.
Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen. Giet er zoveel water bij tot het een vingerkootje boven het oppervlak staat. Roer de abrikozen erdoor. Kook de rijst in 15 – 20 minuten gaar. Pas eventueel de kooktijd van de rijst aan, zie de verpakking.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
Verwarm de andere lepel olie en bak hierin het gemarineerde vlees in 5 minuten gaar en bruin. Meng alles door de rijst.
0 opdieningen
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verkruimel het pepertje boven een kom en pers het teentje knoflook er bovenuit. Roer er wat citroensap door.
Schep het varkenspoelet erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
Was de abrikozen en snijd ze in reepjes.
Maak de ui en de sperziebonen schoon. Snijd de ui in snippers en breek de sperziebonen eenmaal.
Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen. Giet er zoveel water bij tot het een vingerkootje boven het oppervlak staat. Roer de abrikozen erdoor. Kook de rijst in 15 – 20 minuten gaar. Pas eventueel de kooktijd van de rijst aan, zie de verpakking.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
Verwarm de andere lepel olie en bak hierin het gemarineerde vlees in 5 minuten gaar en bruin. Meng alles door de rijst.