Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl
Deze salade is goed gevuld met een hoop groenten, tonijn en ei.
- 2 personen
- meer dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 560 kcal
150 g (snelkook) zilvervliesrijst
1 eetlepel slasaus
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepel halfvolle yoghurt
15 eetlepel azijn
200 g sperziebonen
200 g diepvries doperwten
1 ei
250 g kerstomaatjes
slabladen
1 blikje tonijn op water (naturel)
1
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de rijst af en laat de rijst 5 minuten staan.
- Meng de slasaus met de ketchup, de yoghurt en wat azijn en meng dit door de nog warme rijst.
- Laat de rijst afkoelen. Voeg eventueel nog wat azijn toe.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
- Kook de doperwten net gaar.
- Laat de groente afkoelen.
- Kook het ei hard en laat het afkoelen.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Was de slabladen.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Pel het ei en snijd het in parten.
- Bedek een grote schaal met slabladen en schep de rijst erop.
- Garneer de rijst met de sperzieboontjes, de doperwtjes, de tomaatjes, de tonijn en partjes ei.
Ingrediënten
150 g (snelkook) zilvervliesrijst
1 eetlepel slasaus
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepel halfvolle yoghurt
15 eetlepel azijn
200 g sperziebonen
200 g diepvries doperwten
1 ei
250 g kerstomaatjes
slabladen
1 blikje tonijn op water (naturel)
Aanwijzingen
1
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de rijst af en laat de rijst 5 minuten staan.
- Meng de slasaus met de ketchup, de yoghurt en wat azijn en meng dit door de nog warme rijst.
- Laat de rijst afkoelen. Voeg eventueel nog wat azijn toe.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
- Kook de doperwten net gaar.
- Laat de groente afkoelen.
- Kook het ei hard en laat het afkoelen.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Was de slabladen.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Pel het ei en snijd het in parten.
- Bedek een grote schaal met slabladen en schep de rijst erop.
- Garneer de rijst met de sperzieboontjes, de doperwtjes, de tomaatjes, de tonijn en partjes ei.