Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl

Deze salade is goed gevuld met een hoop groenten, tonijn en ei.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 560 kcal
Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g (snelkook) zilvervliesrijst
 1 eetlepel slasaus
 1 eetlepel tomatenketchup
 2 eetlepel halfvolle yoghurt
 15 eetlepel azijn
 200 g sperziebonen
 200 g diepvries doperwten
 1 ei
 250 g kerstomaatjes
 slabladen
 1 blikje tonijn op water (naturel)
1
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Giet de rijst af en laat de rijst 5 minuten staan.
  3. Meng de slasaus met de ketchup, de yoghurt en wat azijn en meng dit door de nog warme rijst.
  4. Laat de rijst afkoelen. Voeg eventueel nog wat azijn toe.
  5. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
  6. Kook de doperwten net gaar.
  7. Laat de groente afkoelen.
  8. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  9. Was de tomaatjes en halveer ze.
  10. Was de slabladen.
  11. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  12. Pel het ei en snijd het in parten.
  13. Bedek een grote schaal met slabladen en schep de rijst erop.
  14. Garneer de rijst met de sperzieboontjes, de doperwtjes, de tomaatjes, de tonijn en partjes ei.

Ingrediënten

 150 g (snelkook) zilvervliesrijst
 1 eetlepel slasaus
 1 eetlepel tomatenketchup
 2 eetlepel halfvolle yoghurt
 15 eetlepel azijn
 200 g sperziebonen
 200 g diepvries doperwten
 1 ei
 250 g kerstomaatjes
 slabladen
 1 blikje tonijn op water (naturel)

Aanwijzingen

1
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Giet de rijst af en laat de rijst 5 minuten staan.
  3. Meng de slasaus met de ketchup, de yoghurt en wat azijn en meng dit door de nog warme rijst.
  4. Laat de rijst afkoelen. Voeg eventueel nog wat azijn toe.
  5. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
  6. Kook de doperwten net gaar.
  7. Laat de groente afkoelen.
  8. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  9. Was de tomaatjes en halveer ze.
  10. Was de slabladen.
  11. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  12. Pel het ei en snijd het in parten.
  13. Bedek een grote schaal met slabladen en schep de rijst erop.
  14. Garneer de rijst met de sperzieboontjes, de doperwtjes, de tomaatjes, de tonijn en partjes ei.

Notes

Rijstsalade van oma