Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl
Pittig groentegerecht.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 600 kcal
15 g gember
150 g tofu
1 sjalot
1 teentje knoflook
5 rode peper
700 g spinazie
200 g volkoren mie of volkoren noedels
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel olie
1 eetlepel sojasaus met minder zout
1
- Schil de gemberwortel en rasp fijn.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
- Pel de knoflook en pers boven de tofu uit. Voeg ook de helft van de gember toe. Schep de blokjes om en zet even opzij.
- Pel de sjalot en snijd klein.
- Snijd de peper in smalle ringetjes.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de tofu in de margarine zacht.
- Verwarm de olie in een grote pan en roerbak hierin de sjalot, peper en de rest van de gember.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot de groente is geslonken. Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.
- Breng de groente op smaak met de sojasaus. Serveer de noedels en de tofu erbij.
Ingrediënten
15 g gember
150 g tofu
1 sjalot
1 teentje knoflook
5 rode peper
700 g spinazie
200 g volkoren mie of volkoren noedels
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel olie
1 eetlepel sojasaus met minder zout
Aanwijzingen
1
- Schil de gemberwortel en rasp fijn.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
- Pel de knoflook en pers boven de tofu uit. Voeg ook de helft van de gember toe. Schep de blokjes om en zet even opzij.
- Pel de sjalot en snijd klein.
- Snijd de peper in smalle ringetjes.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de tofu in de margarine zacht.
- Verwarm de olie in een grote pan en roerbak hierin de sjalot, peper en de rest van de gember.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot de groente is geslonken. Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.
- Breng de groente op smaak met de sojasaus. Serveer de noedels en de tofu erbij.