Afdrukken
Afdrukopties:
Titel
Informatie
Uittreksel
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
Notes
Voeding
Roergebakken spinazie met noedels en tofu
Opbrengsten
1 portie
15
g
gember
150
g
tofu
1
sjalot
1
teentje knoflook
5
rode peper
700
g
spinazie
200
g
volkoren mie of volkoren noedels
1
eetlepel
vloeibare margarine
1
eetlepel
olie
1
eetlepel
sojasaus met minder zout
1
Schil de gemberwortel en rasp fijn.
Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
Pel de knoflook en pers boven de tofu uit. Voeg ook de helft van de gember toe. Schep de blokjes om en zet even opzij.
Pel de sjalot en snijd klein.
Snijd de peper in smalle ringetjes.
Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de tofu in de margarine zacht.
Verwarm de olie in een grote pan en roerbak hierin de sjalot, peper en de rest van de gember.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe tot de groente is geslonken. Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.
Breng de groente op smaak met de sojasaus. Serveer de noedels en de tofu erbij.
Voedingswaarden
0
opdieningen
Opdien grootte