Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 1 ui
 1 rode paprika
 500 g aardappelen
 400 g sperziebonen
 200 g kipfilet
 2 eetlepel vloeibare margarine
 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
 25 bouillontablet met minder zout
 2 eetlepel halfvolle yoghurt
1

Maak de ui en de paprika schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm de margarine en bak de kip en de ui in enkele minuten lichtbruin.
Bak de goulashkruiden kort mee.
Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in 10 minuten gaar.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Schep aan tafel een lepel yoghurt op de goulash en serveer de sperziebonen erbij.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

Ingrediënten

 1 ui
 1 rode paprika
 500 g aardappelen
 400 g sperziebonen
 200 g kipfilet
 2 eetlepel vloeibare margarine
 1 eetlepel goulashkruiden zonder zout
 25 bouillontablet met minder zout
 2 eetlepel halfvolle yoghurt

Aanwijzingen

1

Maak de ui en de paprika schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm de margarine en bak de kip en de ui in enkele minuten lichtbruin.
Bak de goulashkruiden kort mee.
Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes, 200 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het gerecht in 10 minuten gaar.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Schep aan tafel een lepel yoghurt op de goulash en serveer de sperziebonen erbij.

Notes

Snelle kipgoulash uit de wok