Een eiwitrijke maaltijd.
2 personen - minder dan 30 minuten - hoofdgerecht - 570 kcal
Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl
Maak de ui, knoflook en de prei schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
Bak het gehakt in 1 eetlepel olijfolie gaar en rul.
Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
Voeg de tomatenblokjes, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
Was de sla en laat goed uitlekken.
Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
Klop een dressing van de rest van de olijfolie met citroensap en wat oregano.
Spoel de kidneybonen af en warm ze mee in de saus.
Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.
Meng de radijs door de sla en voeg de dressing toe. Serveer dit bij het bonengerecht.
0 opdieningen
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de ui, knoflook en de prei schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
Bak het gehakt in 1 eetlepel olijfolie gaar en rul.
Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
Voeg de tomatenblokjes, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
Was de sla en laat goed uitlekken.
Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
Klop een dressing van de rest van de olijfolie met citroensap en wat oregano.
Spoel de kidneybonen af en warm ze mee in de saus.
Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.
Meng de radijs door de sla en voeg de dressing toe. Serveer dit bij het bonengerecht.