Een eiwitrijke maaltijd.

2 personen - minder dan 30 minuten - hoofdgerecht - 570 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 prei
 100 g mager rundergehakt
 2 eetlepel olijfolie
 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
 400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 1 (piri piri) pepertje
 oregano
 100 g kropsla
 100 g radijs
 citroensap
 450 g zwarte of rode kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
1

Maak de ui, knoflook en de prei schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
Bak het gehakt in 1 eetlepel olijfolie gaar en rul.
Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
Voeg de tomatenblokjes, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
Was de sla en laat goed uitlekken.
Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
Klop een dressing van de rest van de olijfolie met citroensap en wat oregano.
Spoel de kidneybonen af en warm ze mee in de saus.
Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.
Meng de radijs door de sla en voeg de dressing toe. Serveer dit bij het bonengerecht.

Ingrediënten

 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 prei
 100 g mager rundergehakt
 2 eetlepel olijfolie
 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
 400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 1 (piri piri) pepertje
 oregano
 100 g kropsla
 100 g radijs
 citroensap
 450 g zwarte of rode kidneybonen (uitlekgewicht, blik)

Aanwijzingen

1

Maak de ui, knoflook en de prei schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
Bak het gehakt in 1 eetlepel olijfolie gaar en rul.
Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
Voeg de tomatenblokjes, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
Was de sla en laat goed uitlekken.
Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
Klop een dressing van de rest van de olijfolie met citroensap en wat oregano.
Spoel de kidneybonen af en warm ze mee in de saus.
Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.
Meng de radijs door de sla en voeg de dressing toe. Serveer dit bij het bonengerecht.

Notes

Spaanse bonenschotel