Dit recept is afkomstg van voedingscentrum.nl
De geur en kleuren geïnspireerd op de Italiaanse keuken.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 680 kcal
1 ui
1 teentje knoflook
25 g bleekselderij
100 g gedroogde bruine linzen
2 eetlepel olie
peper
400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
2 theelepel oregano
175 g volkoren spaghetti
1 eetlepel ongezouten amandelen
4 takjes verse basilicum
1
- Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
- Was de bleekselderij en snijd in boogjes.
- Was de linzen in een zeef en laat goed uitlekken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij zacht. Fruit de knoflook en wat peper kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, oregano en linzen toe en giet er wat water bij.
- Breng de saus aan de kook en laat de linzen in 20 minuten hierin gaar worden. Roer af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de amandelen grof.
- Was de basilicum en snijd grof.
- Breng de saus op smaak met wat peper en serveer met de spaghetti.
- Strooi de amandelen erover en garneer met de basilicum.
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
25 g bleekselderij
100 g gedroogde bruine linzen
2 eetlepel olie
peper
400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
2 theelepel oregano
175 g volkoren spaghetti
1 eetlepel ongezouten amandelen
4 takjes verse basilicum
Aanwijzingen
1
- Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
- Was de bleekselderij en snijd in boogjes.
- Was de linzen in een zeef en laat goed uitlekken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij zacht. Fruit de knoflook en wat peper kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, oregano en linzen toe en giet er wat water bij.
- Breng de saus aan de kook en laat de linzen in 20 minuten hierin gaar worden. Roer af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de amandelen grof.
- Was de basilicum en snijd grof.
- Breng de saus op smaak met wat peper en serveer met de spaghetti.
- Strooi de amandelen erover en garneer met de basilicum.