Dit recept is afkomstg van voedingscentrum.nl

De geur en kleuren geïnspireerd op de Italiaanse keuken.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 680 kcal
Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 ui
 1 teentje knoflook
 25 g bleekselderij
 100 g gedroogde bruine linzen
 2 eetlepel olie
 peper
 400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 2 theelepel oregano
 175 g volkoren spaghetti
 1 eetlepel ongezouten amandelen
 4 takjes verse basilicum
1
  1. Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
  2. Was de bleekselderij en snijd in boogjes.
  3. Was de linzen in een zeef en laat goed uitlekken.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij zacht. Fruit de knoflook en wat peper kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes, oregano en linzen toe en giet er wat water bij.
  6. Breng de saus aan de kook en laat de linzen in 20 minuten hierin gaar worden. Roer af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
  7. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Hak de amandelen grof.
  9. Was de basilicum en snijd grof.
  10. Breng de saus op smaak met wat peper en serveer met de spaghetti.
  11. Strooi de amandelen erover en garneer met de basilicum.

Ingrediënten

 1 ui
 1 teentje knoflook
 25 g bleekselderij
 100 g gedroogde bruine linzen
 2 eetlepel olie
 peper
 400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 2 theelepel oregano
 175 g volkoren spaghetti
 1 eetlepel ongezouten amandelen
 4 takjes verse basilicum

Aanwijzingen

1
  1. Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
  2. Was de bleekselderij en snijd in boogjes.
  3. Was de linzen in een zeef en laat goed uitlekken.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij zacht. Fruit de knoflook en wat peper kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes, oregano en linzen toe en giet er wat water bij.
  6. Breng de saus aan de kook en laat de linzen in 20 minuten hierin gaar worden. Roer af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
  7. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Hak de amandelen grof.
  9. Was de basilicum en snijd grof.
  10. Breng de saus op smaak met wat peper en serveer met de spaghetti.
  11. Strooi de amandelen erover en garneer met de basilicum.

Notes

Spaghetti met tomaten-linzensaus