Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 1 UI
 2 teentjes knoflook
 50 g wortel
 200 g linzen (uitlekgewicht, blik)
 2 eetlepel olijfolie
 400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 peper
 1 eetlepel oregano
 175 g volkoren spaghetti
 1 eetlepel ongezouten amandelen
 10 blaadjes verse basilicum
1

Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
Was de wortel en snijd in blokjes.
Laat de linzen uitlekken.
Verwarm de olie in een braadpan. Fruit hierin de ui, knoflook en wortel.
Voeg de linzen, tomatenblokjes, peper en oregano toe en laat de saus 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de amandelen grof.
Was de basilicum en scheur doormidden
Serveer de spaghetti met de tomaten-linzensaus.
Garneer met de gehakte amandelen en basilicumblaadjes.

Ingrediënten

 1 UI
 2 teentjes knoflook
 50 g wortel
 200 g linzen (uitlekgewicht, blik)
 2 eetlepel olijfolie
 400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
 peper
 1 eetlepel oregano
 175 g volkoren spaghetti
 1 eetlepel ongezouten amandelen
 10 blaadjes verse basilicum

Aanwijzingen

1

Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
Was de wortel en snijd in blokjes.
Laat de linzen uitlekken.
Verwarm de olie in een braadpan. Fruit hierin de ui, knoflook en wortel.
Voeg de linzen, tomatenblokjes, peper en oregano toe en laat de saus 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de amandelen grof.
Was de basilicum en scheur doormidden
Serveer de spaghetti met de tomaten-linzensaus.
Garneer met de gehakte amandelen en basilicumblaadjes.

Notes

Spaghetti met tomaten-linzensaus en basilicum