Afdrukken
Afdrukopties:
Titel
Informatie
Uittreksel
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
Notes
Voeding
Spaghetti met tomaten-linzensaus
Opbrengsten
1 portie
1
ui
1
teentje knoflook
25
g
bleekselderij
100
g
gedroogde bruine linzen
2
eetlepel
olie
peper
400
g
tomatenblokjes zonder zout (blik)
2
theelepel
oregano
175
g
volkoren spaghetti
1
eetlepel
ongezouten amandelen
4
takjes verse basilicum
1
Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
Was de bleekselderij en snijd in boogjes.
Was de linzen in een zeef en laat goed uitlekken.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij zacht. Fruit de knoflook en wat peper kort mee.
Voeg de tomatenblokjes, oregano en linzen toe en giet er wat water bij.
Breng de saus aan de kook en laat de linzen in 20 minuten hierin gaar worden. Roer af en toe om en voeg indien nodig extra water toe.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de amandelen grof.
Was de basilicum en snijd grof.
Breng de saus op smaak met wat peper en serveer met de spaghetti.
Strooi de amandelen erover en garneer met de basilicum.
Voedingswaarden
0
opdieningen
Opdien grootte