Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 535 kcal
Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en peper een puree.
Pel de ui en snijd hem klein.
Was de tomaten en snijd ze in parten.
Was de rozijnen.
Fruit de ui met de kerrie in de margarine goudgeel. Bak het gehakt mee gaar en rul.
Voeg de tomaten en de rozijnen toe en smoor het enkele minuten.
Zet de ovengrill op de hoogste stand.
Schep de sperziebonen in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat er onder de grill een goudgeel korstje op komen.
0 opdieningen
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en peper een puree.
Pel de ui en snijd hem klein.
Was de tomaten en snijd ze in parten.
Was de rozijnen.
Fruit de ui met de kerrie in de margarine goudgeel. Bak het gehakt mee gaar en rul.
Voeg de tomaten en de rozijnen toe en smoor het enkele minuten.
Zet de ovengrill op de hoogste stand.
Schep de sperziebonen in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat er onder de grill een goudgeel korstje op komen.