Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl

Lekker met kruidige kerrierijst en omeletrolletjes.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 635 kcal
Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g zilvervliesrijst
 400 g spruitjes
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 eetlepel kerriepoeder
 2 eetlepel olie
 4 eieren
 peper
 1 eetlepel vloeibare margarine
1
  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de spruitjes schoon.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Kook de spruitjes in weinig water in 8 minuten net gaar.
  5. Fruit de helft van de ui met 3/4 van de kerrie in de helft van de olie zacht.
  6. Bak de gare rijst mee met de ui.
  7. Klop de eieren met wat peper los.
  8. Bak van de eieren in de margarine een omelet.
  9. Roerbak de rest van de ui, knoflook en kerrie in de rest van de olie.
  10. Voeg de afgegoten spruitjes toe en roerbak kort mee.
  11. Rol de omelet op en snijd hem in rolletjes. Serveer de omeletrolletjes en de kerrierijst bij de spruitjes.

Ingrediënten

 150 g zilvervliesrijst
 400 g spruitjes
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 eetlepel kerriepoeder
 2 eetlepel olie
 4 eieren
 peper
 1 eetlepel vloeibare margarine

Aanwijzingen

1
  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de spruitjes schoon.
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Kook de spruitjes in weinig water in 8 minuten net gaar.
  5. Fruit de helft van de ui met 3/4 van de kerrie in de helft van de olie zacht.
  6. Bak de gare rijst mee met de ui.
  7. Klop de eieren met wat peper los.
  8. Bak van de eieren in de margarine een omelet.
  9. Roerbak de rest van de ui, knoflook en kerrie in de rest van de olie.
  10. Voeg de afgegoten spruitjes toe en roerbak kort mee.
  11. Rol de omelet op en snijd hem in rolletjes. Serveer de omeletrolletjes en de kerrierijst bij de spruitjes.

Notes

Spruitjes met uitjes