Afdrukken
Afdrukopties:
Titel
Informatie
Uittreksel
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
Notes
Voeding
Spruitjes met uitjes
Opbrengsten
1 portie
150
g
zilvervliesrijst
400
g
spruitjes
1
ui
1
teentje knoflook
1
eetlepel
kerriepoeder
2
eetlepel
olie
4
eieren
peper
1
eetlepel
vloeibare margarine
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de spruitjes schoon.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Kook de spruitjes in weinig water in 8 minuten net gaar.
Fruit de helft van de ui met 3/4 van de kerrie in de helft van de olie zacht.
Bak de gare rijst mee met de ui.
Klop de eieren met wat peper los.
Bak van de eieren in de margarine een omelet.
Roerbak de rest van de ui, knoflook en kerrie in de rest van de olie.
Voeg de afgegoten spruitjes toe en roerbak kort mee.
Rol de omelet op en snijd hem in rolletjes. Serveer de omeletrolletjes en de kerrierijst bij de spruitjes.
Voedingswaarden
0
opdieningen
Opdien grootte