Een Hollandse maaltijd met pit.

2 personen - meer dan 30 minuten - hoofdgerecht - 475 kcal

Opbrengsten1 portie
 2 rode uien
 15 g gember
 1 eetlepel olie
 5 gedroogde peper of chilivlokken
 1 theelepel kappertjes
 5 theelepel citroensap
 450 g aardappelen
 200 g varkenshaas
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 400 g bloemkool
1

Pel de uien en snijd ze klein.
Schil de gember en rasp fijn.
Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig. Verkruimel de peper er boven.
Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes en wat citroensap door.
Laat de salsa afkoelen en een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi het vlees met peper.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten lichtbruin.
Braad het vlees op lager vuur in 15-20 minuten gaar.
Maak de bloemkool schoon. Kook de bloemkool in weinig water in 10 minuten gaar.
Zet het vuur met de pan van het vlees uit laat het vlees eventueel met een deksel op de pan 5 minuten rusten.
Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en serveer de salsa, bloemkool en aardappelen erbij.

Ingrediënten

 2 rode uien
 15 g gember
 1 eetlepel olie
 5 gedroogde peper of chilivlokken
 1 theelepel kappertjes
 5 theelepel citroensap
 450 g aardappelen
 200 g varkenshaas
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 400 g bloemkool

Aanwijzingen

1

Pel de uien en snijd ze klein.
Schil de gember en rasp fijn.
Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig. Verkruimel de peper er boven.
Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes en wat citroensap door.
Laat de salsa afkoelen en een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi het vlees met peper.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten lichtbruin.
Braad het vlees op lager vuur in 15-20 minuten gaar.
Maak de bloemkool schoon. Kook de bloemkool in weinig water in 10 minuten gaar.
Zet het vuur met de pan van het vlees uit laat het vlees eventueel met een deksel op de pan 5 minuten rusten.
Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en serveer de salsa, bloemkool en aardappelen erbij.

Notes

Varkenshaasje met salsa van rode ui, bloemkool en aardappelen