Een Hollandse maaltijd met pit.
2 personen - meer dan 30 minuten - hoofdgerecht - 475 kcal
Pel de uien en snijd ze klein.
Schil de gember en rasp fijn.
Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig. Verkruimel de peper er boven.
Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes en wat citroensap door.
Laat de salsa afkoelen en een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi het vlees met peper.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten lichtbruin.
Braad het vlees op lager vuur in 15-20 minuten gaar.
Maak de bloemkool schoon. Kook de bloemkool in weinig water in 10 minuten gaar.
Zet het vuur met de pan van het vlees uit laat het vlees eventueel met een deksel op de pan 5 minuten rusten.
Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en serveer de salsa, bloemkool en aardappelen erbij.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Pel de uien en snijd ze klein.
Schil de gember en rasp fijn.
Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig. Verkruimel de peper er boven.
Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes en wat citroensap door.
Laat de salsa afkoelen en een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi het vlees met peper.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten lichtbruin.
Braad het vlees op lager vuur in 15-20 minuten gaar.
Maak de bloemkool schoon. Kook de bloemkool in weinig water in 10 minuten gaar.
Zet het vuur met de pan van het vlees uit laat het vlees eventueel met een deksel op de pan 5 minuten rusten.
Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en serveer de salsa, bloemkool en aardappelen erbij.