Gedragscode vrijwilligers Stichting Dorpenzorg

 

Veel grenzen in het contact tussen vrijwilligers en klanten zijn niet eenduidig. De ene klant wil even een arm om zich heen als hij/zij troost zoekt, de andere klant heeft behoefte aan een schouderklopje en weer een ander klant vindt het niet prettig om aangeraakt te worden. Hierover kunnen nooit exacte grenzen worden afgesproken die voor alle betrokkenen en in alle situaties gelden. Maar er is wel één heel duidelijke grens en dat is de grens dat seksuele handelingen en contacten tussen de vrijwilligers en de klanten van Stichting Dorpenzorg absoluut ontoelaatbaar zijn.

Daarom hebben wij als stichting voor al onze vrijwilligers een gedragscode opgesteld. De gedragscode bestaat uit twee delen: regels die bijdragen aan een open, transparante en veilige omgeving voor klanten en vrijwilligers en de omschrijving van seksueel grensoverschrijdend gedrag die het uitgangspunt is van het tucht- en sanctiebeleid dat door de stichting wordt gevoerd. Wanneer je bij ons komt werken, als vrijwilliger of stagiair(e) vragen wij je deze gedragscode te ondertekenen. Hiermee verklaar je dat je de gedragscode kent en volgens de gedragscode zult handelen.

Lees hier meer over de gedragscode

 

Vertrouwenspersoon

 

Binnen Stichting Dorpenzorg is er geen specifieke medewerker in de vorm van een vertrouwenspersoon. Vrijwilligers van Stichting Dorpenzorg kun altijd terecht bij de Noaberhuus in één van de dorpen. Daarnaast kan er ook telefonisch contact worden opgenomen. Voor de vrijwilligers en de bezoekers van een van de Jeugdsozen is de jongerenwerkster vertrouwenspersoon.

Lees hier meer over de vertrouwenspersoon